Soovitusi algavaks grillhooajaks

Puhasta grill korralikult ära! Lume sulamise ja kevadkoristuse käigus on oluline puhastada grill ja selle tarvikud tolmust ja vanast sodist ilusti ära.
Keegi ei taha ju süüa liha, mis on musta grilli peal tehtud ja ega see kaua aega ka ei võta. Vaja on vaid mõnda puhast lappi ja traatharja.
Hea soovitus oleks seda teha muru peal või kohas, mis ei karda määrimist.

Aja grill kuumaks! Enne, kui liha peale panna, peab grill põlema vähemalt 15 minutit, et kuumus ütlaselt jaguneks ja restid tuliseks muutuks.
Lisaks sellele, et liha jääb mahlasem, karamelliseerub liha peal olev marinaad ja annab rohkem maitsenüansse. Kui ei suuda kätt hoida söe kohal rohkem,
kui paar sekundit, on grill valmis.

Õlita kergelt restid ära, enne liha peale panekut! Nii vähendad liha kinnijäämist resti külge. Vaja on vaid toiduõliga immutatud lappi või paberrätikut
ja tange. Kindlasti ei soovita me kasutada spreiõlisid, kuna need võivad kergelt süttida ja tekitada ootamatuid kahjustusi.

Ohja leeki! Et kuumus liiga suureks ei muutuks, peab seda alatihti kontrolli all hoidma ja selleks võib kasutada, kas vett või mõnda mittesüttivat ja joodavat vedelikku. Peab arvestama, et õhku võib tõusta omajagu tahma.

Hoolda grilli! Kui tahad, et grill sul veel nii mõnegi hooaja vastu peaks, peab seda pidevalt hooldama ja tal rooste mitte minna lasta.
See samm on samatähtis, kui liha enda valmistamine. Pärast seda, kui oled grillimise lõpetanud, tuleb see puhtaks teha ja jahtunud süsi
ning tuhk välja võtta. Soovitame reste harjata, kui need veel kuumad on. Nii tuleb mustus palju kergema vaevaga pealt ja tulemus jääb puhtam.
Kui harjamine lõpetatud ja pealmine mustus kõik läinud, soovitame kergelt õlise lapiga üle käia.

×
×

Cart